Politieke versnippering.

 
   
 

Omroep Almere heeft een aantal lijsttrekkersdebatten georganiseerd. 

Wij hebben deelgenomen aan een debat over democratie en politieke samenwerking.

Onze lijsttrekker Rutger Hengstman legt hierin helder en duidelijk uit met welke vernieuwde vorm Almere Anders'18 de democratie ook echt wil laten gelden. 
Een compilatie van dit debat. 

Wil je het volledige debat zien, kijk dat op youtube:
https://www.youtube.com/ch...._4ZA


 

   
 

Door de versnippering in de politiek ...

Door de versnippering in de politiek, zowel landelijk als lokaal is het, als je een bestuur wilt dat bij te nemen besluiten van tevoren weet dat er een meerderheid voor zal zijn, onvermijdelijk dat er veel verschillende partijen voor nodig zijn.
Dat leidt tot heel veel water in de wijn, eindeloze compromissen, vage en soms bloedeloze voorstellen en weinig daadkrachtige besluiten.

De meeste uitgebreide verkiezingsprogramma's blinken dan ook uit door vage teksten met heel weinig concrete ideeŽn, vaak voor elk wat wils. (sterkte bij het lezen !)

AlmereAnders'18 heeft 18 heldere en binnen de komende raadsperiode haalbare voorstellen opgeschreven.
Die willen we, samen met anderen realiseren en dus zijn we graag bereid daarvoor in de gemeenteraad op basis van argumenten en inhoudelijke discussie bij ieder voorstel daarvoor een meerderheid te krijgen.
Dat geeft ook de partijen die niet in het college vertegenwoordigd zijn, echte invloed, zodat ze er niet "voor spek en bonen" bijzitten en het "debat" over voorstellen voornamelijk bedoeld is voor de buhne.