Afval verwijdering.
 
   
 

Een mooie video over afvalverwijdering.

Mede mogelijk gemaakt door een Almeerder van het eerste uur...


 
   
 


Dit moeten wij in Almere niet willen en Almere Anders'18 wil dit niet:

In Lelystad mogen bewoners nu kiezen of ze voor restafval een vierde(!) container op hun erf willen, die 1x per 4 weken geleegd wordt. Of dat ze 3 containers op hun erf willen en restafval naar een ondergrondse container in de wijk willen brengen . Zie omroep Flevoland. Bewoners zijn niet blij daar!

Wanneer Almere anders ‘18 het in Almere voor het zeggen krijgt, komen er in Almere juist minder containers in de tuinen van de bewoners. Afval scheiden achteraf is nl goedkoper, geeft betere milieuresultaten en is plezieriger voor de bewoners. 
Oudere inwoners wil je toch niet met restafval in een zakje door de wijk laten lopen…??

Lees hier het complete artikel bij Omroep Flevoland ....
 

   

Afvalscheiding achteraf is in een groot aantal gevallen goedkoper en effectiever dan scheiding vooraf.

Alle onderzoeken geven aan dat dit zeker geldt voor plastic en blik. 

Ook uit het overige restafval is bij scheiding meer recycling van fracties mogelijk. Hergebruik van fracties ten behoeve van bijvoorbeeld de dierenvoedingsindustrie is technisch reeds lang mogelijk en wordt ook toegepast.

Een groot gedeelte van het restafval dat (al dan niet terecht) niet wordt ingezameld via bij de woning behorende containers maar, zoals bij alle hoogbouw, in ondergrondse containers wordt gestort en dus van alles kan bevatten wordt nu tegen hoge kosten verbrand.

Het gescheiden inzamelen via allerlei containers, zowel bij woningen als ondergronds, is gecompliceerd en vergt voor gemeentelijk inzameling hoge investeringen en leidt dus ook niet gegarandeerd tot een hoger milieurendement.
Gescheiden inzamelen van glas en papier op logische plekken, zoals bij supermarkten, is onderdeel van winkelen geworden en bovendien simpel, en bewezen effectief.

Afvalscheiding dient logisch én effectief te zijn en moet niet tot hogere kosten leiden.
Het dient geen gemeentelijke hobby te zijn of een soort wedstrijd tussen steden.